Skip to content

Una exposició cuscusiana per jugar Joan Miró

Descobreix Joan Miró

L’exposició Joan Miró. Apunts de taller us convida a l’acció, a experimentar i a fer descobertes a partir d’alguns processos creatius de l’artista. És, també, una immersió lúdica en el seu esperit lliure i inquiet, fet de paraules, de música, de sons, de poesia i d’objectes.

Vista de l'exposició JOAN MIRÓ. APUNTS DE TALLER co-creada per Cuscusian*s

L’exposició, que es pot veure a la Casa de Cultura de Girona fins el 28 de Juliol ha estat co-creada per la Fundació Joan Miró, la Casa de Cultura de Girona i Cuscusian*s.

Miró va anotar les seves reflexions en petits quaderns. Aquesta documentació ens revela els seus interessos i les seves inquietuds, tant artístics com vitals.

El caràcter metòdic de l’artista ‒que sovint contrasta amb l’espontaneïtat aparent de bona part de la seva obra‒ és palès en la constància que apreciem en els seus escrits i ha estat molt present en la concepció i en la presentació de les accions que aquí us proposem. Els seus escrits també reflecteixen una actitud oberta i un permanent desafiament personal, dos aspectes fonamentals en la seva lluita contra la inèrcia creativa.

Vista de l'exposició JOAN MIRÓ. APUNTS DE TALLER co-creada per Cuscusian*sLes instal·lacions que constitueixen aquesta mostra són lectures subjectives; metàfores dels seus pensaments i de les seves conviccions. No hi ha obres originals ni reproduccions més enllà d’algunes fotografies i textos: tot el material interactiu és el resultat d’un seguit de sessions de co-creació centrades en una anàlisi de les idees i dels processos de treball de Miró.

L’exposició parteix del Quadern 3615. 11 accions artístiques a partir de Joan Miró

Una exposició co-creada

Vista de l'exposició JOAN MIRÓ. APUNTS DE TALLER co-creada per Cuscusian*sJoan Miró. Apunts de taller és fruit de les aportacions desinteressades d’artistes, dissenyadors, músics, il·lustradors, educadors, mestres, comunicadors, periodistes i conservadors, alguns d’ells vinculats amb les institucions esmentades i altres en qualitat de professionals independents.

Hi han participat: Gabie Bondancia, Jordi J. Clavero, Marta Dansa, Martí de la Malla, Elena Escolar, Gemma Gallardo, Enric Gili, Àfrica Guerrero, Teresa Montaner, Anna Presas, Montse Quer, Ester Ramos, Eloi Rodríguez, Marién Ros, Ada Sabadell, Jan Sabadell, Inés Vera, Bea Abbad, Marta Ardite, Mònica Aymerich i Amanda Bassa.

Idea i dinamització del procés de co-creació: Lluís Sabadell Artiga (Cuscusian*s)

Textos: Joan Miró, Jordi J. Clavero, Xavi Lloses i Lluís Sabadell Artiga
Disseny de l’exposició: Lluís Sabadell Artiga
Música i accions musicals: Xavi Lloses
Programació i muntatge interactiu de «Sigues valent»: Mechu López-Bravo i alumnes de l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis
Programació Conversor pentaònic: Mechu López-Bravo i Jordi Fàbregas
Iglú de vent de «Sigues valent»: Jordi Enrich – www.igludevent.cat
Il·lustracions de «Sintetitzador d’imaginaris»: Marc Torrent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.