Skip to content

Espais d’experimentació per a l’exposició sobre els processos creatius de Joan Miró

Ens hem tornat a trobar a l’Espai taller de la Fundació Joan Miró a Barcelona per continuar co-creant l’exposició a partir de les idees sorgides a la sessió anterior.

Una de les premisses principals del disseny és que convidi a l’acció i que siguin vivències que involucrin tot el cos, ja que per als infants és molt important experimentar corporalment com a procés d’aprenentatge.

A més de les accions originals del Quadern 3615 -que són el punt de partida de l’exposició i que hem de veure com integrem- estem dissenyant quatre experiències principals: les caixes condicionants, un espai per moure’s (ballar?) a les fosques, un espai per crear processos derivats tridimensionals i l’espai vent. També estem experimentant amb inflables que poden ser els possibles contenidors d’alguna d’aquestes propostes.

En aquest procés de co-creació hi participen infants, mestres, il·lustradors, artistes i persones de diferents departaments de la Fundació Joan Miró. És un luxe que participin perfils tan variats i el fet de comptar amb experts en l’obra de l’artista assegura que el resultat mantingui el rigor del Quadern original.

Estem en un moment molt interessant en el que hem obert al màxim la llibertat creativa a l’hora de crear aquestes instal·lacions/experiències i a continuació vindrà el moment d’unificar-les amb les accions i les informacions sobre els processos creatius de Miró del Quadern 3615.

Ara ens espera un intens dia per concretar aspectes constructius i una última sessió conjunta per unificar tots els elements per al disseny final.

En aquesta sessió han participat per part de la Fundació Joan Miró: Jordi Clavero, Montse Quer, Teresa Montaner, Enric Gili, Amanda Bassa i Gemma Gallardo; per part de la Casa de Cultura de Girona: Anna Presas; per part de la comunitat cuscusiana: Ada Sabadell, Jan Sabadell, Africa Guerrero, Eloi Rodríguez, Gabriela Bondancia, Inés Vera, Marta Dansa, Marién Ros, Martí De la Malla i Lluís Sabadell Artiga de Cuscusian*s.

Aquesta exposició està organitzada per Cuscusian*s i co-produïda per la Casa de Cultura de Girona i la Fundació Joan Miró de Barcelona.

Continuarà…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.