Skip to content

Cuscusian*s participa a l’exposició “Les voies de la modernité” al MrBAB de Brussel·les

El mes d’octubre del 2021 els Museus reials de Belles Arts de Bèlgica (MrBAB) inauguraran l’exposició “Les voies de la modernité” que reflexiona sobre el món del tren i el seu impacte en la creació artística des de l’impressionisme fins al surrealisme. Aquesta exposició s’enmarca dins del Festival Europalia de las Artes “Trains and Tracks”

Cuscusian*s participarà a l’exposició co-creant un espai-taller en col.laboració amb la Mediació Cultural i convidant co-creadors de diferents serveis del Museu així com persones de diversos àmbits (artistes, dissenyador*s, mestres, nens*s, joves…).

A finals del 2019 ja van co-crear conjuntament uns espais-taller i uns quaderns creatius per l’exposició “Dali> <Magritte” que convidaven als visitants a somiar, inventar, expressar-se i compartir les seves pròpies creacions. Aquests espais i eines creatives es van desenvolupar segons la metodologia 4C (Conèixer, Co-crear, Co-construir i Celebrar) ideada per l’artista Lluís Sabadell Artiga (Cuscusian*s – Cocreable). En aquest vídeo pots veure el procés i el resultat final:

En aquesta ocasió s’utilitzarà la mateixa metodologia però de manera híbrida, combinant accions online amb d’altres de presencials.

Durant l’estiu es realitzaran accions diverses com una campanya a Instagram amb imatges publicades amb l’etiqueta #zoomontracks, un safari fotogràfic realitzat per adolescents residents en diversos països europeus i activitats en diferents escoles de Brussel·les, Girona i Menorca.

Totes aquestes accions, paraules, idees, fotografies… ens donaran múltiples perspectives sobre el món dels trens i nutriran la primera part del procés, la fase “Conèixer”.

A l’agost està programada una setmana de “co-creació” en el MrBAB per conceptualitzar, prototipar i testejar el futur espai creatiu.

En la fase “Co-construir” es materialitzaran totes aquestes idees en un espai i unes eines creatives que formaran part de l’exposició que s’inaugurarà el 15 d’octubre del 2021, finalitzant i “celebrant” tot el procés de co-creació.

El projecte resultant es presentarà també durant les trobades internacionales CECA-ICOM celebrades a Brusel·les coincidint amb el tema proposat enguany: la co-creació.

¿Vols participar?

Durant tot el mes de juliol pots publicar a Instagram una o més fotografies originals d’un tren o d’una estació amb l’etiqueta #zoomontracks anomenant a @Cuscusians i @FineArtsBelgium.

Tens fins el 31 de juliol per pujar al tren i guanyar un duoticket per a l’expo!

El guanyador serà seleccionat per sorteig entre totes les imatges publicades.

També pots col.laborar responent a un senzill qüestionari fent clic aquí.

Només necessitaràs uns segons…

Gràcies per participar!

Us mantindrem informats de com avança el projecte.

Aquest projecte compta amb el recolzament de la  Fédération Wallonie Bruxelles, Europalia Arts Festival y Maecenas circle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.